Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 05/01/2021
Ροστ μπιφ με σπαγγετίνη

ΥΛΙΚΑ

1.200 γραμ. μοσχάρι ολόκληρο κομμάτι

3-4 σκελίδες σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι (πολύ ψιλοκομμένο)

2 καρότα

1 κλωνάρι σέλερι

1 κ.σ. πελτέ

2 συσκευασίες ολόκληρα αποφλοιωμένα τοματάκια KYKNOS

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

λίγο νερό ζεστό (ή ζωμό κρέατος)

1 δαφνόφυλλο

4-5 κόκκους μπαχάρι

λίγα γαρύφαλλα

1 ξυλάκι κανέλα

1 πακέτο ΧΡΥΣΗ ΣΠΑΓΕΤΙΝΗ ΗΛΙΟΣ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στεγνώνουμε πολύ καλά το μοσχαράκι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να μην έχει καθόλου υγρασία πάνω του.

Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα στον πάγκο μας ή κόβουμε σε δοντάκια τις σκελίδες και τα αλατοπιπερώνουμε καλά με μπόλικο αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε

Τρυπάμε κατά τόπους το μοσχάρι με μυτερό μαχαίρι και μπήγουμε τα σκόρδα με το αλατοπίπερο μέσα στο κρέας με το δάχτυλο. Δένουμε το μοσχάρι για να κρατήσει το σχήμα του. Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.

 

Βάζουμε ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε το κρέας πολύ καλά γύρω γύρω για περίπου 7-8 λεπτά να κάνει κρούστα Το βάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε σκεπασμένο για λίγο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε να μαραθούν για 4-5 ´ ανακατεύοντας. Τα λαχανικά μπορείτε να τα ψιλοκόψετε όλα στο μπλέντερ με διακεκομμένο χτύπημα όχι όμως να τα πολτοποιήσετε.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί το κρασί. Προσθέτουμε το μπαχάρι και το δαφνόφυλλο. Βάζουμε το κρέας με όλα τα ζουμάκια του ξανά στην σάλτσα.

Λιώνουμε με τα χέρια σε ένα μπολ τα ολόκληρα αποφλοιωμένα τοματάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό περίπου 2 φλ.

Σκεπάζουμε το κοκκινιστό μοσχάρι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πυκνώσει η σάλτσα περίπου για 2 ώρες.

Αφού μαλακώσει το κρέας το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και το αφήνουμε μέσα στην σάλτσα του, να σιγοβράζει για 10 -15′ λεπτά επιπλέον και να ρουφήξει τη σάλτσα. Αρωματίζουμε το φαγητό με λίγο γαρίφαλο και κανέλα. Αν θέλουμε τα βάζουμε σε  τουλπάνι και τα προσθέτουμε. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με λίγη σάλτσα από το ροστμπίφ. Τα ανακατεύουμε να κοκκινίσουν και να ντυθούν με τη σάλτσα. Τα βάζουμε σε μεγάλη πιατέλα, βάζουμε επάνω τους το κοκκινιστό μοσχάρι και περιχύνουμε με την σάλτσα του. Τα σερβίρουμε με μπόλικο τυρί.

 

https://www.argiro.gr/recipe/mosxari-kokkinisto-me-makaronia/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ