Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 07/01/2021
Παστίτσιο στο τηγάνι

ΥΛΙΚΑ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

2 φλ. ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΒΕΛΟΥΧΙ ΗΛΙΟΣ

2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 καρότο τριμμένο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα κανέλα

1 δαφνόφυλλο

1 κ.σ. κοφτή πελτέ ντομάτας

2 ½ φλ. νερό

1 φλ. γάλα φρέσκο

1 γεμάτη κ.σ. κορνφλάουρ

1/2 φλ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA

Αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10 λεπτά.

Διαλύουμε το κορνφλάουρ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι να κρεμόσουν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε το παστίτσιο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τυρί. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει.

 

https://www.argiro.gr/recipe/pastitsio-sto-tigani/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ