Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 08/01/2021
Μπισκότα χωρίς γλουτένη

 

125 γραμ. βούτυρο LURPAK

250 γραμ. φιστικοβούτυρο

100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική λευκή

100 γραμ. μαύρη ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γλ. βανίλια υγρή

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα κανέλα

1 ½ κ.γλ. σόδα μαγειρική

300 γραμ. νιφάδες βρώμης χωρί γλουτένη (κατά προτίμηση ολόκληρες)

100 γραμ. χοντροκομμένο καρύδι

200 γραμ. σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα

 

EKTEΛΕΣΗ

Για τα μπισκότα χωρίς γλουτένη, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

Σε ένα μπολ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο, το φιστικοβούτυρο ή το ταχίνι και τα δυο είδη ζάχαρη. Με μίξερ χειρός, χτυπάμε καλά τα υλικά για λίγα λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει κρέμα το μίγμα. Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια, το αλάτι, την κανέλα και τη σόδα. Χαμηλώνουμε το μίξερ, και προσθέτουμε τη βρώμη. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ να να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε το καρύδι και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δυο λαμαρίνες. Με το scoop του παγωτού ή με μεγάλο κουτάλι, παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα. Βγαίνουν 20 κομμάτια. Αραδιάζουμε τα μπισκότα στις λαμαρίνες αραιά μεταξύ τους.  Απαλά πατάμε με την παλάμη να γίνουν ελαφρώς πλακέ.  Ψήνουμε για 15′ μέχρι να σταθεροποιηθούν και να ροδίσουν ελαφρά.

Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν, ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε. Τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

 

https://www.argiro.gr/recipe/chocolate-chip-cookies-choris-alevri/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ