Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 11/01/2021
Γαλλική κρεμμυδόσουπα

 

Κρεμμυδόσουπα Γαλλική

 

https://www.argiro.gr/recipe/kremmydosoupa-galliki/

1 κιλό κρεμμύδια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο LURPAK

2 πρέζες ζάχαρη

1 σκ. σκόρδο σπασμένη

1 .300 ml ζεστό ζωμό κρέατος

1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 δαφνόφυλλο

1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

Για το τελείωμα

5-6 φέτες από μπαγκέτα

2/3 φλ. mix τριμμένων τυριών PASTA & GRATINAR ARLA

λίγο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα

 

EKTEΛΕΣΗ

Σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμένα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε πάντα σε μέτρια φωτιά για να μην πάρουν σχεδόν καθόλου χρώμα στην αρχή, ανακατεύοντάς τα τακτικά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Περίπου για 15΄.

Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και συνεχίσουμε το καραμέλωμα ανακατεύοντας τακτικά, για 10-15′ επιπλέον, μέχρι να πάρουν τα κρεμμύδια ένα σκούρο χρυσό χρώμα.

Τότε, πασπαλίζουμε με 2-3 πρέζες ζάχαρη και συνεχίζουμε το καραμέλωμα ανακατεύοντας για 10′ μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για 1′ να βγάλει τα αρώματα του. Σβήνουμε με το κρασί τρίβοντας καλά την βάση της κατσαρόλας να ντεγκλασάρει. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και το θυμάρι. Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό κρέατος και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κρεμμυδόσουπα και σιγοβράζουμε για περίπου 30΄.

Αφαιρούμε τα βότανα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Διατηρούμε την κρεμμυδόσουπα ζεστή σε πολύ χαμηλή φωτιά και ετοιμαζόμαστε να σερβίρουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Σε ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αραδιάζουμε τις λεπτές φέτες ψωμιού. Αλείφουμε με πινέλο με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα, για περίπου 6-7΄ να γίνουν τραγανές. Τις πασπαλίζουμε με τριμμένο μιξ τυριών, τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε την κρεμμυδόσουπα σε μπολ και γαρνίρουμε με μία φέτα φρυγανισμένη μπαγκέτα και λιωμένο μιξ τυριών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ