Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 14/01/2021
Κοτόπουλο ραγού

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. χρυσή σπαγετίνη ΗΛΙΟΣ

1 ½ κιλό μπούτια ολόκληρα κοτόπουλο ΜΙΜΙΚΟS

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο

2 κλ. σέλερυ ψιλοκομμένα

1 κλ. δεντρολίβανο

2 κλ. φρέσκο θυμάρι

1 δαφνόφυλλο

1 φλ. κόκκινο κρασί

2 συσκευασίες ολόκληρα ντοματάκια ή κονκασέ

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα: σκληρό τυρί Δανίας ARLA

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια του κοτόπουλου απ’ όλες τις πλευρές για 5-6'.

Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι στο ροδισμένο κοτόπουλο και βάζουμε στην κατσαρόλα το σέλερυ, το καρότο και το σκόρδο για 4-5', μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν τα υλικά μας.

Σβήνουμε με κρασί και έπειτα, προσθέτουμε τις συσκευασίες με τα ντοματάκια αποφλοιωμένα. Προσθέτουμε θυμάρι, δεντρολίβανο και τα δαφνόφυλλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε βραστό νερό.

Αφήνουμε για 45' σε χαμηλή θερμοκρασία στην κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε στα μισά του βρασίματος. Σβήνουμε τη φωτιά και αφαιρούμε δαφνόφυλλα και λοιπά μυρωδικά.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη σάλτσα.

Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σάλτσα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

Μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά, ξεκοκαλίζουμε το ψαχνό και το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι ή με τα δάχτυλα, αφού έχουμε αφήσει το κοτόπουλο να κρυώσει ελαφρά.

Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Ξαναρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο στη σάλτσα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5'.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε τα ζυμαρικά σε μεγάλη ανοιχτή (ρηχή) πιατέλα, πασπαλίζουμε με τυρί και κατά μήκος προσθέτουμε το ραγού

https://www.argiro.gr/recipe/kotopoulo-ragou-me-perasti-saltsa/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ