Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 14/01/2021
Σουφλέ με ψωμί

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. ψωμί του τοστ

250 γρ. fouantre ζαμπόν μπούτι χοιρινό IFANTIS

4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 φλ. γάλα φρέσκο

1 φλ. κρέμα γάλακτος light 12% ARLA

6 αυγά

400 γρ. μιξ τριμμένων τυριών PASTA & GRATINAR ARLA

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

Για το ταψί

λίγο βούτυρο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θα χρησιμοποιήσουμε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, διάστασης 30x20 εκατοστά. Προθερμαίνουμε στους 160 βαθμούς °C.

Ψιλοκόβουμε το ψωμί του τοστ σε μικρά κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς. Τα αφήνουμε στον πάγκο, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά και να στεγνώσουν ελαφρά.

Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε στο ίδιο μπολ τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το μιξ τυριών και το ψιλοκομμένο ζαμπόν χοιρινό.

Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά. Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός ή σύρμα για 1-2 λεπτά, ώστε να αφρατέψουν και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε στο πυρίμαχο ταψί, τα υλικά με τα ψωμιά. Τα στρώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφη η επιφάνειά τους. Περιχύνουμε το μείγμα αυγών – γάλακτος.

Μπορούμε να τα αφήσουμε για 15 λεπτά στον πάγκο και μετά να τα ψήσουμε. Ιδανικά όμως, για αφράτο αποτέλεσμα σάς προτείνω να τα σκεπάσετε με μεμβράνη τροφίμων και να τα αφήσετε στο ψυγείο μερικές ώρες (από 2 ώρες έως και ολόκληρη νύχτα).

Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί όλη την επιφάνεια ώστε να «βραχούν» όλα τα υλικά. Βάζουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.

Μετά από λίγο, αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί στην επιφάνεια. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για επιπλέον 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Αφήνουμε για 10 λεπτά στον πάγκο να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

https://www.argiro.gr/recipe/soufle-me-psomi/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ