ΥΛΙΚΑ
2 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φέτες ferrano prosciutto IFANTIS
2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
1 σκ. σκόρδο
Λίγο ελαιόλαδο
2 κ.σ. αλεύρι
1 ποτήρι λευκό κρασί
λίγο φρέσκο θυμάρι
2 φύλλα φασκόμηλο
2 κ.σ. σταφίδα
1/4 φλ. κρέμα βαλσαμικού με σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Σερβίρουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το συκώτι στο τηγάνι
Ταμπονάρουμε το συκώτι σε στεγνό χαρτί. Το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το αφήνουμε για δέκα λεπτά.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα κρεμμύδια για 10' να μαλακώσουν με λίγο αλάτι, ανακατεύοντας τακτικά.
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι. Πανάρουμε τις λωρίδες συκώτι. Τις τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τις προσθέτουμε στα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σκόρδο να αρωματιστεί λίγο και το αφαιρούμε.
Αφήνουμε για λίγο το συκώτι να ψηθεί, προσθέτουμε εάν χρειαστεί λίγο επιπλέον ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με κρασί και ξύδι βαλσαμικό.
Προσθέτουμε τις σταφίδες, θυμάρι και φασκόμηλο (1 ή 2 φύλλα).
Ανακατεύσουμε για 5-6' με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά, αφού πρώτα χαμηλώσουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Μετά από λίγο, κατά προτίμηση μετά από 1', αφαιρούμε το σκόρδο προαιρετικά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά,σκεπάζουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με το προσούτο και το φρυγανισμένο ψωμί.