Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 19/01/2021
Stir fry με κοτόπουλο

Ταϊλανδέζικο stir-fry

 

https://www.argiro.gr/recipe/tailandeziko-stir-fry/

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάδα

400 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο MIMIKOS

3 κ.σ. σάλτσα σόγιας  

1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.γ. κορν φλάουρ

1 κ.γ. μουστάρδα με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU

Για τη σάλτσα

1/2 φλ. ζωμός κότας

3 κ.σ. oyster sauce

1 κ.σ. fish sauce

1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη

2 πιπεριές ψιλοκομμένες

Για το stir-fry

1 μικρό κεφάλι μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε στικς

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο σε στικς

3 κ.σ. κρασί

1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό

3 κ.σ. ασιατικό σουσαμέλαιο

λίγο λάδι για τηγάνισμα  

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά για τη σάλτσα, ανακατεύουμε σε μπολ το ζωμό, την oyster και fish sauce, τη μαύρη ζάχαρη, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Κόβουμε το κρέας σε μικρά μακρόστενα κομμάτια και τα βάζουμε σε μπολ.

Για τη μαρινάδα, ανακατεύουμε σάλτσα σόγιας, μαύρη ζάχαρη, κορν φλάουρ και μουστάρδα με μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η καστανή ζάχαρη.

Ρίχνουμε το κοτόπουλο στην μαρινάδα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και αφήνουμε στην άκρη για 30′.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ κι ανακατεύουμε για 1′. Προσθέτουμε το κρέας με τη μαρινάδα του. Ψήνουμε για 4′-5′. Προσθέτουμε το κρασί, το μπρόκολο και την πιπεριά. 

Σερβίρουμε με ρύζι jasmine ή basmati.

Γαρνίρουμε με ασιατικό σουσαμέλαιο.

https://www.argiro.gr/recipe/tailandeziko-stir-fry/

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ