Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 20/01/2021
Κορμός σοκολάτας μωσαϊκό

Κορμός σοκολάτας

 

https://www.argiro.gr/recipe/salami-sokolatas-me-karudia-kai-fistiki-aiginis/

 

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

150 γρ. κρέμα γάλακτος

1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)

200 γρ. βούτυρο LURPAK

70 γρ. κακάο

350 γρ. μπισκότα βουτύρου

40 γρ. κονιάκ

200 γρ. καραμελωμένα φουντούκια

2 πρέζες αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα και μόλις φουσκώσει την αποσύρουμε από τη φωτιά. Τη βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε 1’. Μετά, ανακατεύουμε με σπάτουλα να λιώσει καλά η σοκολάτα και να γυαλίσει το μείγμα. Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Στην ίδια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια, το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο κοσκινισμένο. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή ίσα που να λιώσουν τα υλικά και να ομογενοποιηθούν.

Αφού λιώσει καλά το βούτυρο και ομογενοποιηθεί το μείγμα,  αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε για λίγο το μείγμα να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και σπάμε μέσα στο μείγμα του κορμού σοκολάτας τα μπισκότα με το χέρι, χοντροκομμένα. Προσθέτουμε το κονιάκ.

Προσθέτουμε τα καραμελωμένα φουντούκια και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή με το χέρι.

Τυλίγουμε το μείγμα σε διπλή μεμβράνη, δίνοντας σχήμα από χοντρό σαλάμι ή λουκάνικο. Σφίγγουμε τις άκρες της λαδόκολλας, ώστε να κρατήσει το σχήμα του ο κορμός και τον παγώνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 1,5 με 2 ώρες, ή στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.

Διατηρείται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο ή για πολλές εβδομάδες στην κατάψυξη. Γαρνίρουμε με καραμελωμένα φουντούκια.

https://www.argiro.gr/recipe/salami-sokolatas-me-karudia-kai-fistiki-aiginis/

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ