Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 20/01/2021
Σπανάκι με αυγά & κοφινάκι

Μανιταρόπιτα ρολό με τυριά και ζαμπόν

 

https://www.argiro.gr/recipe/manitaropita-rolo-me-turia-kai-zampon/

 

ΥΛΙΚΑ

 

500 γρ. σπανάκι πλυμένο και καλά στραγγισμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

2 κ.σ. άνηθο (ψιλοκομμένο)

4 φρέσκα αυγά

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

100 γρ. κοφινάκι ΒΑΛΜΑ

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και σοτάρουμε το σπανάκι με το φρέσκο κρεμμυδάκι για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε μέχρι να πέσει ο όγκος του.

Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και τραβάμε από τη φωτιά.

Στη συνέχεια, αφήνουμε το σοταρισμένο σπανάκι να στραγγίσει (σε σουρωτήρι).

Σε ένα μικρό πυρίμαχο και λαδωμένο σκεύος, τοποθετούμε το σοταρισμένο σπανάκι με το κρεμμυδάκι. Κάνουμε 4 λακκουβίτσες και σπάμε μέσα σε καθεμία από 1 αυγό. Πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Ρίχνουμε από πάνω και το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς °C για 15' στον αέρα, μέχρι να ψηθούν τα αυγά μάτια.

https://www.argiro.gr/recipe/spanaki-sote-me-auga/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ