ΥΛΙΚΑ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κλ. σέλερυ
1 μικρό λάχανο άσπρο ή κόκκινο
2 καρότα
3 παντζάρια
3 πατάτες
8 φλ. ζωμό
4 κ.σ. λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
4 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού κλασική KALAMATA PAPADIMITRIOU
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φρέσκο τυρί κρέμα ΑRLA
ζεστό τραγανό ψωμί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερυ και το λάχανο. Κόβουμε σε λεπτά μπαστούνια τα καρότα, τα παντζάρια και τις πατάτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερυ και το λάχανο.
Αφού μαραθούν για λίγα λεπτά προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για 30′. Προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ξίδι.
Σερβίρουμε την κατακόκκινη σούπα σε βαθιά μπολ. Γαρνίρουμε με φρέσκο τυρί κρέμα, λίγο άνηθο και περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο.
https://www.argiro.gr/recipe/rosiko-borscht-me-karamelomeni-panseta/