Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 21/01/2021
Γιαουρτλού κεμπάπ με σάλτσα εζμέ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνίσιο κιμά, περασμένο μία φορά από τη μηχανή του κιμά

2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό κλασικό ΔΩΔΩΝΗ

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. γεμάτες πάπρικα γλυκιά

1 κ.σ. τσιμένι (μείγμα μπαχαρικών)

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα εζμέ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκόρδο ψιλοκομμένο

400 γρ. ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες

1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 κ.σ. κοκκινοπίπερο

χυμό από μισό λεμόνι

2 πρέζες αποξηραμένος δυόσμος

1 κ.γλ. σουμάκ

2 κ.σ. πετιμέζι

2 κ.σ. πάστα ψητής πιπεριάς

πάπρικα

αλάτι

Για το σερβίρισμα: πίτες για σουβλάκι και γιαούρτι στραγγιστό κλασικό ΔΩΔΩΝΗ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τον κιμά στον κάδο του μίξερ (θα ζυμώσουμε με το γάντζο ζυμώματος). Προσθέτουμε το τσιμένι, την πάπρικα, τον μαϊντανό και τις ψημένες πιπεριές. Προσθέτουμε γιαούρτι και αλατοπίπερο.

Ζυμώνουμε αρκετή ώρα τον κιμά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει. Ο κιμάς είναι έτοιμος, όταν πιάνοντάς τον με τα δάχτυλα αρχίσει να κολλάει (χρειάζεται περίπου 10 λεπτά ζύμωμα). Σκεπάζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει, ώστε να πλάθεται.

Παίρνουμε πλακέ σούβλες για κεμπάπ και τις «ντύνουμε» με το μείγμα. Ψήνουμε στη σχάρα για 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τοποθετούμε τα κεμπάπ πάνω στις πίτες, βάζουμε από πάνω τη σάλτσα και το γιαούρτι και σερβίρουμε.

Σάλτσα εζμέ για το κεμπάπ γιαουρτλού

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και παγώνουμε τη σάλτσα μία ώρα πριν σερβίρουμε.

Βάζουμε πίτες στον φούρνο και αφού ψηθούν, σερβίρουμε.

https://www.argiro.gr/recipe/kebab-giaourtlou-me-teleia-saltsa-ezme/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ