Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 22/01/2021
Μοσχάρι κότσι με κρασί & χειμωνιάτικα λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

6 φέτες μοσχαρίσιο κότσι

4 κ.σ. αλεύρι

¼ φλ. ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια

2 σκ. σκόρδο

2 καρότα

2 πράσα

1 ντομάτα

2 φλ. ερυθρό κρασί ΒΛΑΧΙΚΟ

2 φλ. ζωμό κρέατος

2 κλ. φρέσκο θυμάρι

2 δαφνόφυλλα

2 κλωνάρια σέλερυ

αλάτι

πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

πουρές πατάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οσομπούκο μοσχάρι κομμένο σε χοντρές φέτες ή οποιοδήποτε κομμάτι μοσχάρι θέλουμε.

Αφήνουμε το κρέας στον πάγκο εργασίας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ταμπονάρουμε το μοσχάρι να κρατήσει όσο αλεύρι χρειάζεται. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα. Λίγα λίγα, ροδίζουμε τα κομμάτια μοσχαριού και από τις δύο πλευρές. Όσα κομμάτια κρέας ροδίζουν, τα βάζουμε σε βαθύ ταψί ή σε μεγάλη γάστρα.

Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο ελαιόλαδο που σοτάραμε το κρέας, ρίχνουμε χοντροκομμένα όλα τα λαχανικά, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι. Τα σοτάρουμε για 6΄-7΄μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε τα λαχανικά με το κόκκινο κρασί.

Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα των υγρών στην κατσαρόλα. Τότε, προσθέτουμε τις ντομάτες χοντροκομμένες, το αλάτι και το ζωμό κρέατος. Αφήνουμε να πάρει βράση και βράζουμε ακόμη για 4- 5΄.

Περιχύνουμε τα λαχανικά στο ταψί με το μοσχάρι. Σκεπάζουμε πολύ καλά το ταψί με χαρτί ψησίματος ή αντικολλητικό χαρτί, να μη φεύγει καθόλου ατμός καθώς ψήνεται το μοσχάρι. Προσθέτουμε επιπλέον δύο αλουμινόχαρτα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 30΄. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά το μοσχάρι.

Όταν ψηθεί το κρέας και μαλακώσει, περνάμε όλη τη σάλτσα από λεπτή σίτα και τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσει για λίγα λεπτά, μέχρι να πυκνώσει.

Σερβίρουμε σε πιάτο πουρέ πατάτας, προσθέτουμε το μοσχάρι και περιχύνουμε με την υπέροχη σάλτσα. Πασπαλίζουμε το πιάτο με λίγο ψιλοκομμένο θυμάρι.

https://www.argiro.gr/recipe/moschari-kotsi-krasi-kai-cheimoniatika-lachanika/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ