Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 25/01/2021
Λαχανοσαλάτα με γαλοπούλα

ΥΛΙΚΑ

1/2 λευκό λάχανο ψιλοκομμένο

1/2 λάχανο κόκκινο

1 ξινόμηλο τριμμένο με τη φλούδα

1 ρόδι καθαρισμένο

4 κ.σ. σταφίδα μαύρη

1/2 φλ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

3 φέτες φιλέτο γαλοπούλας καπνιστό IFANTIS

αλάτι

 

Για το ντρέσινγκ

1/2 φλ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με ρόδι & στέβια KALAMATA PAPADIMITRIOU

Χυμό από 1 πορτοκάλι

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. μέλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τα δύο είδη λάχανου ψιλοκομμένα, τα σποράκια του ροδιού, τη σταφίδα και τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε πολύ καλά, προκειμένου το λάχανο να βγάλει όλα τα υγρά του.

Προσθέτουμε μετά το μήλο και το αλάτι και στο, τέλος τις λιαστές ντομάτες.

Χτυπάμε σε μπλέντερ τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε στη σαλάτα.

Στο τέλος προσθέτουμε σταγόνες ελαιόλαδου και από πάνω την κομμένη σε κυβάκια γαλοπούλα.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, αφού δοκιμάζουμε πάλι το αλάτι προσεκτικά (η λιαστή ντομάτα είναι τσιμπημένη στο αλάτι, οπότε ίσως δεν χρειάζεται επιπλέον ποσότητα).

Για το σερβίρισμα θα χρειαστούμε έξτρα ποσότητα από κουκουνάρι, ρόδι, σταφίδα και έξτρα dressing.

https://www.argiro.gr/recipe/laxanosalata/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ