Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 28/01/2021
Πολέντα με μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. πολέντα

1 κύβο ζωμό μανιταριών KNORR

3 κ.σ. βούτυρο LURPAK

3/4 φλ. σκληρό τυρί

 

Για τη σάλτσα μανιταριών

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

400 γρ. φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα

2 κ.σ. αποξηραμένα μανιτάρια

1 κ.σ. βούτυρο LURPAK

1 κλ. θυμάρι

3 κ.σ. κρεμά γάλακτος

2 κ.γ. βαλσαμικό ξίδι

αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, διαλύουμε το ζωμό σε 8 φλυτζάνια νερό και το βάζουμε για να πάρει βράση. Ρίχνουμε την πολέντα και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε τακτικά, γιατί πιάνει στην βάση της κατσαρόλας.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας τακτικά για 25 λεπτά, μέχρι να σκάσει ο κόκκος και να χυλώσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας για να λιώσει. Τέλος, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά σκεπασμένη. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα.

(Extra tip: Μην αφήνετε την πολέντα να μείνει και να κρυώσει γιατί σφίγγει πολύ. Τρώγεται ζεστή κι αφράτη κατευθείαν μόλις γίνει).

Για τα μανιτάρια

Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σε μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι.

Δεν ανακατεύουμε για να μην κατεβάσουν υγρασία, σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα αποξηραμένα μανιτάρια και λίγο από το ζωμό των μανιταριών.

Μαγειρεύουμε για 1’ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. 

Σερβίρουμε την σάλτσα μανιταριών στην ζεστή πολέντα και προσθέτουμε λίγο έξτρα θυμάρι.

https://www.argiro.gr/recipe/polenta-polenta/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ