Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 28/01/2021
Σαλάτα με iceberg & σάλτσα μπλε τυριού

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

2 τρυφερά iceberg

1 ξινόμηλο

1 καρότο

2 κ.σ. σταφίδες ξανθές

2 κ.σ. καρύδια

100 γρ. CASTELLO DANABLU ARLA

 

Για τη σάλτσα μπλε τυριού

100 γρ. CASTELLO DANABLU ARLA

1 κ.σ. μαγιονέζα

1/4 φλ. γάλα

3/4 βιολογικό βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU

1/3 σκ. σκόρδο πολτοποιημένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το καρότο, το μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες, το τραγανό iceberg σε μεγάλες μπουκιές, τα καρύδια και τις σταφίδες. Στο τέλος ρίχνουμε το μπλε τυρί.

Για τη σάλτσα, θρυμματίζουμε το μπλε τυρί σε μπολ και προσθέτουμε σκόρδο, μαγιονέζα, ξινόγαλο, νερό για να αραιώσει, ξίδι, σχοινόπρασο και πιπέρι.

Τα λιώνουμε με πιρούνι ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ για πιο βελούδινο αποτέλεσμα. Αφήνουμε το dressing στο ψυγείο να παγώσει.

Περιχύνουμε με το μισό dressing και ανακατεύουμε.

Στήνουμε τη σαλάτα σε πιατέλα προσθέτουμε το υπόλοιπο dressing και πασπαλίζουμε με τα καρύδια και τη σταφίδα.

 

https://www.argiro.gr/recipe/salata-iceberg-me-milo-kai-blue-cheese/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ