Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 29/01/2021
Πικάντικες φακές με χωριάτικα λουκάνικα

 

ΥΛΙΚΑ

2 λουκάνικα χωριάτικα IFANTIS

1/2 φλ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκ. σκόρδο σπασμένες

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο σε μικρά καρέ

500 γραμ. φακές

2 κ.σ. κινόα

1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας

400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες

1½ λίτρο ζεστό νερό

1 δαφνόφυλλο

1 κ.σ. κλασικό βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU

2 πρέζες από πάπρικα

καγιέν

κύμινο

κόλιανδρο

ρίγανη

αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις πικάντικες φακές με λουκάνικο και κινόα, βράζουμε πρώτα τις φακές για 5′.

Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι.

Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο.

Ρίχνουμε τις φακές κι ανακατεύουμε να λαδωθούν.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1′ και προσθέτουμε το νερό, μέχρι να σκεπαστούν οι φακιές.

Μετά ρίχνουμε την συσκευασία από ψιλοκομμένες ντομάτες, το σκόρδο και το δαφνόφυλλο.

Αφήνουμε τις φακές να βράσουν για περίπου 30′ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κινόα και σιγοβράζουμε για 1’ επιπλέον.

Ρίχνουμε αλάτι, αλλά και τα μπαχαρικά.

Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξίδι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε δυνατά. Δοκιμάζουμε ξανά το αλάτι.

Καθαρίζουμε το λουκάνικο από το περίβλημα. Αλέθουμε στο μπλέντερ.

Τηγανίζουμε τα λουκάνικα με τον κόλιανδρο μέχρι να ροδίσουν. Τον κόλιανδρο τον έχουμε λιώσει νωρίτερα σε γουδί. Ρίχνουμε στη φακή.

Σερβίρουμε τις φακές με μπόλικα κομμάτια λουκάνικου, ελαιόλαδο και θυμάρι (προαιρετικά).

https://www.argiro.gr/recipe/fakes-pikantikes-me-xoriatiko-loukaniko/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ