Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 29/01/2021
Τυρόπιτα σουφλέ με φύλλο καταΐφι

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο φύλλο καταΐφι KANAKI

6 αυγά

1 lt φρέσκο γάλα

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

80 γρ. βούτυρο LURPAK

 

Για τη γέμιση

2 αυγά

300 γρ. ανθότυρο τριμμένο

900 γρ. μιξ τριμμένων τυριών

300 γρ. φέτα τριμμένη

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Tρίβουμε πρώτα όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μπασίνα (μεγάλο μπολ). Προσθέτουμε τα 2 αυγά χτυπημένα και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά.

Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη.

Χωρίζουμε το φύλλο καταΐφι σε δύο ίσα μέρη. Στρώνουμε το μισό καταΐφι (το ανοίγουμε με τα δάχτυλα) στο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση. Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο καταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, να αφρατέψει. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.

Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα. Ρίχνουμε το καταΐφι. Έπειτα το λιωμένο βούτυρο, αφού πρώτα το έχουμε ζεστάνει στο τηγάνι.

Αφήνουμε το σκεύος με την πίτα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς, στον αέρα.

Όταν τοποθετήσουμε την τυρόπιτα στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 50’, ώσπου να ροδίσει καλά.

https://www.argiro.gr/recipe/turopita-soufle-me-fullo-kantaifi/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ