Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 01/02/2021
Τραγανά τυροπιτάκια

https://www.argiro.gr/recipe/teleia-tragana-turopitakia/

 

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. βούτυρο

100 γρ. ηλιέλαιο

200 γρ. γιαούρτι κατσικίσιο ΔΩΔΩΝΗ

20 γρ. baking powder

600 γρ. αλεύρι μαλακό

1 κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση

2  φλ. κατσικίσιο τυρί ΔΩΔΩΝΗ

1 μεγάλο αυγό

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο, το γιαούρτι, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με σύρμα ή πιρούνι να λιώσουν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το baking powder με το αλεύρι και λίγο λίγο τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ζυμώνουμε, έως ότου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια (όχι πολλή ώρα).

Καλύπτουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 20' στο ψυγείο να παγώσει. Κατόπιν τη χωρίζουμε σε 35 ή 40 μπαλάκια.

Πιέζουμε ένα ένα κομμάτι ζύμης ανάμεσα στις παλάμες μας να γίνει πλακέ. Βάζουμε μέσα λίγη γέμιση και το κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Πατάμε καλά την ένωση με ένα πιρούνι.

Αραδιάζουμε τα πιτάκια σε λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 30', μέχρι να ροδίσουν καλά.

https://www.argiro.gr/recipe/teleia-tragana-turopitakia/

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ