https://www.argiro.gr/recipe/involtini-me-saltsa-ntomata-kai-basiliko/
ΥΛΙΚΑ
2 φέτες λεπτοκομμένες μοσχάρι (τρανς), 180 γρ. η καθεμία περίπου
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος ή θυμάρι
1 σκ. σκόρδο
250 γρ. mozzarella ARLA
4 φέτες ferrano prosciutto IFANTIS
600 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
100 ml κρέμα γάλακτος light 12% ARLA
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε το μοσχάρι πάνω στο ξύλο κοπής. Με την παλάμη μας το χτυπάμε να πλατύνει και να γίνει πολύ λεπτό.
Αλατοπιπερώνουμε κάθε φέτα και ρίχνουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Απλώνουμε επάνω μία φέτα προσούτο, λίγη μοτσαρέλα και λίγο βασιλικό.
Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
Σε τηγάνι βαθύ που να σκεπάζει, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Ροδίζουμε τα ρολά πολύ καλά, απ’ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 1΄.
Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε 2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις ντομάτες.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10᾿.Αλατοπιπερώνουμε ξανά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, δυναμώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να γλασάρει και να πυκνώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι ή τηγανητές πατάτες ή με πολέντα ή και σκέτα.
https://www.argiro.gr/recipe/involtini-me-saltsa-ntomata-kai-basiliko/