Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 04/02/2021
Χοιρινά μπριζολάκια με χαλούμι & λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

6 χοιρινά μπριζολάκια από λαιμό

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια

4 πιπεριές πολύχρωμες

200 γρ. ασπρομανίταρα

3 φλ. ζωμό λαχανικών

1 φλ. μπίρα

φρέσκο θυμάρι

πιπέρι

αλάτι

200 γρ. χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες. Σε αντικολλητικό χαρτί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ελαιόλαδο στα μπριζολάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μπριζολάκια και από τις δυο πλευρές. Αρωματίζουμε με θυμάρι ή ρίγανη.

 

Τα βγάζουμε σε πιατέλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο ίδιο λάδι και τα αφήνουμε να μαραθούν.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Περιχύνουμε με τη μπύρα. Μόλις εξατμιστεί στο μισό, ρίχνουμε και τον ζωμό. Ξαναβάζουμε το κρέας στη φωτιά να πάρει βράση. Βάζουμε το καπάκι και βράζουμε για ακόμη δηλαδή περίπου 10’, αλλά σε χαμηλότερη φωτιά.

Κόβουμε το χαλλούμι σε κύβους. Όταν αρχίσει να γλασάρει η σάλτσα, βάζουμε στα μπριζολάκια το τυρί. Σκεπάζουμε για 2′-3′ να λιώσει το χαλούμι.

Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι.

https://www.argiro.gr/recipe/xoirina-mprizolakia-me-xaloumi-laxanika-kai-mpira-to-proino-14-05-14/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ