Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 05/02/2021
Λεμονάτο σπανακόρυζο

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

1 πράσο ψιλοκομμένο

3/4 φλ. ρύζι καρολίνα

1/2 ματσάκι άνηθο

χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

1 ζωμό λαχανικών "σπιτικός KNORR

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και τα κρεμμυδάκια για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.

Χοντροκόβουμε το σπανάκι, και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πέσει ο όγκος του.

Όταν δούμε ότι το σπανάκι μαραθεί, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά όλο. Προσθέτουμε τον ζωμό. Προσθέτουμε επίσης 1 ποτήρι νερό (το σπανάκι και τα λαχανικά θα κατεβάσουν αρκετά υγρά). Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά, μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Δοκιμάζουμε στο τέλος, το αλάτι και το πιπέρι.

https://www.argiro.gr/recipe/spanakoruzo/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ