Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 15/02/2021
Λιβανέζικη ρεβυθοσαλάτα με χούμους

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. hummus με καραμελωμένα κρεμμύδια IFANTIS

1 -1/2 φλ. βρασμένα ρεβίθια

μισό ρόδι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδο

1/4 φλ. φυστίκια Αιγίνης ωμά

1 φλ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA

2 αραβικές πίτες

Για το σερβίρισμα:

φρέσκα φύλλα μαϊντανού

λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το λάδι και τρίβουμε το σκόρδο να βγάλει τα αρώματα του. Αφαιρούμε το σκόρδο.

Προσθέτουμε και ροδίζουμε τα κρεμμύδια.

Ανοίγουμε τις αραβικές πίτες στην μέση τις κόβουμε σε κομμάτια και τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Τις ψήνουμε για 10’ στους 200 βαθμούς σε καλά προθερμασμένο φούρνο να γίνουν τραγανά σαν τσιπς και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μια ανοιχτή πιατέλα απλώνουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και πάνω στρώνουμε τις πίτες σε σειρά.

Καλύπτουμε με το χούμους. Πασπαλίζουμε με τα ρεβίθια, τα φιστίκια και τα ρόδια. Τέλος, ρίχνουμε τα τηγανητά κρεμμύδια και τον μαϊντανό.

 

https://www.argiro.gr/recipe/livaneziko-me-choumous/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ