ΥΛΙΚΑ
400γρ. σπαγέτι 6 Ζείδωρος Γη ολικής ΗΛΙΟΣ
Για το πέστο αβοκάντο
1 φλ. φύλλα βασιλικού
2 σκ. σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. κουκουνάρι
2 ώριμα αβοκάντο
1 κ.γ. λεμόνι
σκληρό τυρί Δανίας ARLA
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πέστο αβοκάντο
Βάζουμε στο μπλέντερ τα στεγνά φύλλα βασιλικού, με το σκόρδο, το αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο και το κουκουνάρι.
Χτυπάμε για να λιώσει καλά και να γίνει κρέμα το μείγμα.
Προσθέτουμε το αβοκάντο και πολτοποιούμε με λίγες σταγόνες λεμόνι. Αν θέλουμε πιο ρευστή σάλτσα, ρίχνουμε μέσα λίγες σταγόνες νερό από τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε το τυρί.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό ακόμη. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
https://www.argiro.gr/recipe/makaronia-kolokythas-saltsa-pesto-avokanto/