Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 17/02/2021
Gallette με φρούτα

ΥΛΙΚΑ

 

350 γρ. ή ένα φύλλο σφολιάτα ΚΑΝΑΚΙ

1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα του φύλλου

φρούτα του δάσους (σμέουρα, μύρτιλα, βατόμουρα)

2 μήλα

4 κ.σ. αλεσμένο αμύγδαλο

2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

5 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

2 κ.σ. κόρν φλάουρ

1 πρέζα κανέλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

25 γρ. βούτυρο LURPAK

1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ρόδι KALAMATA PAPADIMITRIOU

1 κ.σ. υγρή βανίλια

Για το σερβίρισμα: φραγκοστάφυλα, ζάχαρη άχνη και δυόσμο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C και θα ψήσουμε για 45' στη μεσαία σχάρα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα φρούτα κομμένα σε φέτες (μήλα και φρούτα του δάσους) και προσθέτουμε την υγρή βανίλια, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το κορν φλάουρ και τη μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη μαρμελάδα φράουλα και την κρέμα βαλσαμικού ρόδι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε το φύλλο, πασπαλίζουμε το αλεσμένο αμύγδαλο και τη γέμιση φρούτων. Κλείνουμε το φύλλο περιμετρικά, σε πιέτες.

Βάζουμε βούτυρο εντός της γέμισης, αλλά και αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο την galette.

Ψήνουμε την galette στην μεσαία σχάρα για 45´ στους 200 βαθμούς περίπου για να καραμελώσουν τα φρούτα και να ροδίσει η τάρτα.

Αφού ψηθεί, αφήνουμε να σταθεί για 10′. Με προσοχή την μεταφέρουμε, χωρίς την λαδόκολλα, σε σχάρα να κρυώσει τελείως και να πήξει το σιρόπι των φρούτων.

Σερβίρεται με παγωτό ή σκέτη σαν γλυκό ή πρωινό.

https://www.argiro.gr/recipe/xoriatiki-tarta-me-kalokairina-frouta/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ