Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 22/02/2021
Υγιεινά brownies με βρώμη και σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ

1-1/3 φλ. αλεύρι βρώμης ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

3/4 κ.γ. σόδα μαγειρική

200 γρ. βούτυρο

1-1/2 φλ. ζάχαρη

1 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο

3 αυγά

2 πρέζες αλάτι

1 βανίλια

1-1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας

 

Για το σερβίρισμα

παγωτό βανίλια και λιωμένη καραμέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό ανακατεύοντας . Προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.

Αφήνουμε το βούτυρο να γίνει χλιαρό για λίγα λεπτά.

Προσθέτουμε το 1 αυγό, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να χαθεί στο σοκολατένιο μείγμα.

Ένα, ένα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα αυγά, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα σοκολατένιο υγρό μείγμα. Ρίχνουμε τη βανίλια και το αλάτι.

Σε ξεχωριστό μπολ ρίχνουμε το αλεύρι βρώμης και τη σόδα. Ενώνουμε τα μείγματα.

Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Λαδώνουμε ένα ταψάκι τετράγωνο 24x24. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

Αδειάζουμε το μείγμα μπράουνις.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς °C στον αέρα και θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα για 30’ μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια.

Τα μπράουνις μόλις βγουν από τον φούρνο θα έχουν υγρασία στην καρδιά τους.

Πρέπει να μείνουν 30’ να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.

 

Ξεφορμάρουμε τα μπράουνις και τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και λιωμένη καραμέλα.

 

https://www.argiro.gr/recipe/brownies-me-vromi-choris-glouteni/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ