Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ - 23/02/2021
Ατζέμ Πιλάφι

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. ρύζι καρολίνα

χυμό από 1 λεμόνι

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 φωλιές φιδέ

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο LURPAK

1 λίτρο ζωμό βοδινού

σκληρό τυρί Δανίας ARLA

 

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι μέχρι το νερό να φαίνεται διάφανο. Να φύγει όλο το άμυλο. Το περιχύνουμε με τον χυμό ενός λεμονιού. Το αφήνουμε να στραγγίζει καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και σπάμε μέσα σε ψιλά κομματάκια τον φιδέ.

Αφήνουμε να σκουρύνει για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε λίγα λεπτά μέχρι ο κόκκος ρυζιού να γυαλίσει και να μοιάζει διάφανος. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 2-3′. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20′. Όταν εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια είναι έτοιμο. Προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο, ελαφρά ανακατεύουμε και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

Αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά.

Γαρνίρουμε με σκληρό τυρί και σερβίρουμε.

 

https://www.argiro.gr/recipe/anatolitiko-tas-kempamp-me-atzem-pilafi/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ