Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 24/02/2021
Μίνι muffins με κόκκινη πιπεριά και κατσικίσιο τυρί

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. baking powder

1 ψητή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης πολύ ψιλοκομμένη

1 κ.γ. αλάτι

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

200 γρ. κατσικίσιο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ

125 γρ. βούτυρο λιωμένο και χλιαρό

1 αυγό

100 γρ. κατσικίσιο τυρί ΔΩΔΩΝΗ

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς °C. Θα χρησιμοποιήσουμε 30 μίνι θήκες για muffins. Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί την πιπεριά και την ψιλοκόβουμε. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και το baking powder. Προσθέτουμε την πιπεριά, το αλάτι και το μαϊντανό. Σε άλλο μπολ βάζουμε το κατσικίσιο γιαούρτι, το βούτυρο και το αυγό και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να ενωθούν.

Κάνουμε λακκούβα στο μπολ με τα στερεά υλικά, προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Απαλά, με κουτάλι αναμιγνύουμε. Δε δουλεύουμε πολύ το μείγμα. Ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν υγρά με στερεά υλικά.  

Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τη μέση, προσθέτουμε το τυρί και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για 12΄-15΄, μέχρι να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.

https://www.argiro.gr/recipe/mini-muffins-me-feta-kai-piperia/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ