Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 02/03/2021
Λουκάνικα σχάρας με πατατοσαλάτα

ΥΛΙΚΑ

2 λουκάνικα χωριάτικα IFANTIS

3 φέτες Havarti ARLA

1 κ.γ. ρίγανη

 

Για την πατατοσαλάτα

1½ κιλό πατάτες

4 βρασμένα αυγά

4 κλωνάρια σέλερυ

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

3 κ.σ. ξίδι

4 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 πρέζα ζάχαρη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

τζατζίκι IFANTIS

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις πατάτες (με τη φλούδα) και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. Τις αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με τη λάμα του μαχαιριού.

Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε σε μπολ.

Τις περιχύνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, σέλερυ, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκι τουρσί, πιπεριά, μαγιονέζα, άνηθο, αλάτι, ελαιόλαδαο πιπέρι και ζάχαρη).

Ανακατεύουμε απαλά. Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.

Ψήνουμε τα χωριάτικα λουκάνικα, τα αρωματίζουμε με ρίγανη, προσθέτουμε το τυρί Havarti και το αφήνουμε να λιώσει στο σχαροτήγανο.

Σερβίρουμε με τζατζίκι.

 

https://www.argiro.gr/recipe/patatosalata-i-teleia-sunodeia-gia-bbq/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ