Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 05/03/2021
Αφράτο ψωμί

ΥΛΙΚΑ

240 ml νερό

3 κ.σ. LURPAK SOFT με μειωμένα λιπαρά

1 κ.γ. αλάτι

3 κ.σ. ζάχαρη

50 ml φρέσκο γάλα

475 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

1 κ.γ. ξηρή μαγιά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε στον κάδο το νερό, το γάλα, το soft, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Έπειτα προσθέτουμε στον κάδο το αλεύρι.

Τέλος, προσθέτουμε τη μαγιά αφού κάνουμε μία λακουβίτσα στο αλεύρι (η μαγιά να μην ακουμπάει το νερό).

Τοποθετούμε τον κάδο στον αρτοπαρασκευαστή και κλείνουμε το καπάκι.

Συνδέουμε την πρίζα και ακούγεται ένας χαρακτηριστικό ήχος.

Επιλέγουμε από το “MENU” το πρόγραμμα που θέλουμε. Δηλαδή επιλέγουμε το πρόγραμμα 1 , Μαλακό Ψωμί.

Επιλέγουμε με το πλήκτρο “LOAF” το μέγεθος του ψωμιού που θέλουμε δηλαδή 1000γρ. (1 κιλό).

Επιλέγουμε με το πλήκτρο “COLOUR” το χρώμα της κόρας δηλαδή Dark.

Πατάμε το πλήκτρο Start/Stop για να ξεκινήσει ο αρτοπαρασκευαστής.

Όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα που έχουμε επιλέξει, ξεκινάει αυτόματα το πρόγραμμα “Keep Warm” (διατήρηση θερμοκρασίας). Εάν θέλουμε να το παραβλέψουμε, πιέζουμε για 3 δευτερόλεπτα το πλήκτρο Start/Stop. Aκολουθεί ένα σύντομος ήχος και η λειτουργία “Keep Warm” σταματά.

Ανοίγετε το καπάκι και αφαιρείτε τον κάδο με γάντια. Αφού αφήσετε λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίζετε τον κάδο και αφαιρείτε το ψωμί. Σημείωση: Ενδέχεται να παραμείνει ο ζυμωτήρας κολλημένος μέσα στο ψωμί όταν το αναποδογυρίσετε. Σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιείστε τον γάντζο που παρέχεται στη συσκευασία.

https://www.argiro.gr/recipe/spitiko-psomi-ston-artoparaskeyasti/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ