Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 09/03/2021
Fondue

FONDUE

Φοντί τυριών (Cheese Fondue)
https://www.argiro.gr/recipe/fondue-turion/

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. μιξ τριμμένων τυριών pasta & gratinar ARLA

1 κ.σ. κοφτή κορν φλαουρ

150 γρ. λευκό ξηρό κρασί

½ σκ. σκόρδο

 

Συνοδευτικά

μπουκιές ψωμιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε κατσαρόλα με χοντρή βάση ή το ειδικό σκεύος φοντί σε χαμηλή

φωτιά. Τρίβουμε το ζεστό σκεύος με την σπασμένη σκελίδα σκόρδου και την

αφαιρούμε.

Προσθέτουμε το κρασί στο σκεύος.

Μόλις ζεσταθεί το κρασί ρίχνουμε το 1/3 του μιξ τριμμένων τυριών κι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ελαφρά να αρχίσει να λιώνει. Σταδιακά προσθέτουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο τυρί. Τέλος ανακατεύουμε το κορνφλάουρ με το υπόλοιπο κρασί και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.

Αν σας φαίνεται πολύ πηχτό το μείγμα τυριών προσθέστε λίγο επιπλέον κρασί.

Προσέξτε την θερμοκρασία. Δεν πρέπει να ζεσταθεί πολύ η βάση του σκεύους

γιατί θα καεί το λιωμένο τυρί στην βάση ή να κόψει το μείγμα. Συνεχές

ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα θα σας βοηθήσει ώστε να μην ζεσταθεί πολύ το

φοντί τυριών. Επίσης το κόρν φλάουρ θέλει συνεχές ανακάτεμα γιατί

κατακάθεται στη βάση του σκεύους και καίγεται.

Μπορείτε πότε πότε να τραβάτε το φοντί από την εστία ώστε να πέφτει η

θερμοκρασία και να μην κόψει.

Χρειάζονται γύρω στα 5-6’ μέχρι να ολοκληρωθεί το λιώσιμο του μιξ τριμμένων τυριών και  να έχει την σωστή βελούδινη και κρεμώδη υφή.

Σερβίρετε το φοντί τυριών στο ειδικό σκεύος που το διατηρεί ζεστό και

λιωμένο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία με μπουκίτσες ψωμιού.

 

https://www.argiro.gr/recipe/fondue-turion/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ