Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 10/03/2021
Κουνουπίδι με μπέϊκον & ντρέσινγκ μουστάρδας

Κουνουπίδι σοτέ με μπέικον και αυγό

https://www.argiro.gr/recipe/kounoupidi-sote-me-mpeikon-kai-avgo/

 

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ & ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΥΛΙΚΑ

3 φέτες ferrano μπέικον γαλοπούλας IFANTIS

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκ. σκόρδο σπασμένη

1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε μικρές μπουκιές ή αλεσμένο

½ φλ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA

2 βραστά αυγά

1 τρυφερό φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 

Dressing μουστάρδας

2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη KALAMATA PAPADIMITRIOU

2 κ.σ. μαγιονέζα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

λίγη πάπρικα γλυκιά

χυμό από ½ λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον γαλοπούλας να ροδίσει και από τις δυο πλευρές.

Το βγάζουμε σε πιατέλα, να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό το σπασμένο σκόρδο. Το αφαιρούμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κουνουπίδι και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 3-4’.

Αλατοπιπερώνουμε το κουνουπίδι, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, πασπαλίζουμε με το τυρί και σβήνουμε την φωτιά.

 

 

 

Για το ντρέσινγκ

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, την πάπρικα, το λεμόνι ,το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε το ντρέσινγκ με σύρμα και προσθέτουμε λίγο νερό.

Σε μια βαθιά πιατέλα βάζουμε το ζεστό κουνουπίδι, τα βραστά αυγά κομμένα, το ψιλοκομμένο ξεροψημένο μπέικον γαλοπούλας. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε, ώστε να βραχούν όλα τα υλικά.

Γαρνίρουμε με σκληρό τυρί Δανίας, βρασμένα αυγά και πάπρικα.

https://www.argiro.gr/recipe/kounoupidi-sote-me-mpeikon-kai-avgo/

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ