Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 11/03/2021
Ανατολίτικο κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα

ΥΛΙΚΑ

1 ½ κιλό μπουτάκια κοτόπουλο MIMIKOS

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες

1 κ.γ. τζίντζερ φρέσκο (τριμμένο)

1 καυτερή πιπερίτσα

400 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες

400 γρ. κρέμα γάλακτος 36% ARLA

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το μείγμα μπαχαρικών

1 κ.γ. μαραθόσπορο

2 κ.γ. σπόρους κύμινο

2 κ.γ. σπόρους κόλιανδρο

2 κ.γ. κουρκουμάς

 

Για το σερβίρισμα

ρύζι μπασμάτι

ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στην κατσαρόλα τους σπόρους μάραθου, κόλιανδρου και τους ψήνουμε για 2’ χωρίς λιπαρή ουσία, να βγάλουν τα αρώματα τους. Τους χτυπάμε σε γουδί να γίνουν σκόνη. Έπειτα προσθέτουμε και τον κουρκουμά και το κύμινο.

Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το τζίντζερ και τα πολτοποιούμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς °C στη μεσαία σχάρα για 50’.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.

Λίγα λίγα κομμάτια τα ροδίζουμε καλά, να κάνουν κρούστα και χρώμα γύρω γύρω.

Τα βάζουμε σε ταψί με το δέρμα προς τα πάνω.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και τα ψήνουμε 1’. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά και τα σωτάρουμε για 5’.

Προσθέτουμε τις τομάτες στο τηγάνι. Προσθέτουμε και την κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Περιχύνουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στο ταψί.

Ψήνουμε για 50’ μέχρι να ροδίσουν τα μπουτάκια κοτόπουλου (κατά τη διάρκεια του ψησίματος αναποδογυρίζουμε το κοτόπουλο). Σερβίρουμε με μπόλικο μπασμάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

https://www.argiro.gr/recipe/anatolitiko-kotopoulo-me-kremodi-saltsa/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ