Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 11/03/2021
Ολόκληρο χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο

ΥΛΙΚΑ

1 ολόκληρο χταπόδι PESCANOVA (έως 1 κιλό)

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU

1 δαφνόφυλλο

1 σκελίδα σκόρδο

3 πρέζες ρίγανη

Λίγο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για να φτιάξουμε το χταπόδι ψητό, καθαρίζουμε το ολόκληρο χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το βαλσαμικό ξίδι, το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.

Απλώνουμε σταυρωτά στον πάγκο δύο μεγάλα κομμάτια αντικολλητικό χαρτί και αλομινόχαρτο. Τοποθετούμε το χταπόδι στη μέση.

Κλείνουμε σε πακέτο – όχι σφιχτά γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο. Ψήνουμε το χταπόδι για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180 βαθμούς °C και το σερβίρουμε.

 

https://www.argiro.gr/recipe/xtapodi-psito-sto-alouminoxarto/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ