Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 16/03/2021
Κους κους με αμύγδαλο και λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. κους κους

βραστό νερό

1 κ.σ. LURPAK SOFT με μειωμένα λιπαρά  

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

λίγα τοματίνια (κομμένα στη μέση)

3 κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

2 φλ. σπανάκι (χοντροκομμένο)

1 αβοκάντο ώριμο (κομμένο σε καρέ)

3 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ

Χυμό από ½ λεμόνι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το αφήνουμε να καραμελώσει.

Βάζουμε το κους κους σε ένα μπολ, προσθέτουμε το soft με μειωμένα λιπαρά, το καλύπτουμε με βραστό νερό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και αφήνουμε να σταθεί για περίπου οχτώ με δέκα λεπτά, μέχρι να ρουφήξει  τα υγρά.

Αφού απορροφήσει το νερό, το αφρατεύουμε με ένα πιρούνι.

Ρίχνουμε τα 2/3 του καραμελωμένου κρεμμυδιού στο κους κους και ανακατεύουμε. Το υπόλοιπο, το κρατάμε για το γαρνίρισμα από πάνω.

Βάζουμε το κους κους σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

https://www.argiro.gr/recipe/kous-kous-tis-arguros/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ