Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 16/03/2021
Μαροκινά κεφτεδάκια

ΥΛΙΚΑ

Για τα Μαροκινά κεφτεδάκια

350 γρ. κιμάς μοσχάρι

1 /2 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο

2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

1/2 κ.γ. κύμινο

2 πρεζες κανέλα

2 πρεζες καυτερή/καπνιστή πάπρικα

3 κ.σ. μαϊντανό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

700 γρ. τομάτες ψιλοκομμένες

2 σκ. σκόρδο

1 πρέζα κύμινο

1 πρέζα πάπρικα γλυκιά

1 πρέζα κανέλα

1 πρέζα πάπρικα καυτερή

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο

4 κ.σ. σπιτικό 2% ΚΡΙ ΚΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα Μαροκινά κεφτεδάκια βάζουμε όλα τα υλικά, σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά. Δηλαδή, τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα γλυκιά και καπνιστή, το κύμινο και την κανέλα.

Πλάθουμε πολύ μικρά κεφτεδάκια στρογγυλά και τα αφήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2’.

Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1’.

Αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια στη σειρά και ψήνουμε 5’ να ροδίσουν ολόγυρα.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.

Χαμηλώνουμε την φωτιά βάζουμε καπάκι και σιγοβράζουμε για 15’ να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε το επιδόρπιο γιαουρτιού. Τέλος πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

Σερβίρουμε κουταλιές στο πιάτο το απλώνουμε με κουτάλι, βάζουμε κεφτεδάκια με πυκνή σάλτσα. Σερβίρουμε με φρέσκο επιδόρπιο γιαουρτιού, μαϊντανο και κόλιανδρο.

 

https://www.argiro.gr/recipe/keftedakia-marokou/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ