Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 17/03/2021
Κοτοκαροτόπιτα

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. κοτόπουλο μαγειρεμένο

2 φύλλα ζύμη κουρού KANAKI

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. LURPAΚ SOFT με μειωμένα λιπαρά

4 καρότα μεγάλα τριμμένα

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

200 γρ. σκληρό τυρί Δανίας ARLA

2 αυγά

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

2 κ.σ. άνηθο

αλάτι

πιπέρι

 

Για την επάλειψη

4 κ.σ. γάλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμύδια και το καρότο να πιούνε όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το soft με μειωμένα λιπαρά. Αφήνουμε τη γέμιση λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί, τα αυγά, το κοτόπουλο, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.

Στρώνουμε το 1 φύλλο κουρού στο πυρέξ, αδειάζουμε τη γέμιση, καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και στρίβουμε τις άκρες. Χαράζουμε σε κομμάτια και αλείφουμε με γάλα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς °C μέχρι να ροδίσει.

 

https://www.argiro.gr/recipe/kotokarotopita/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ