Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 17/03/2021
Τηγανόψωμα με φέτα

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. αλεύρι σκληρό (ή για όλες χρήσεις)

1/2 κ.γ. μαγιά

2 πρέζες αλάτι

200 γρ. νερό χλιαρό

λίγη ρίγανη αποξηραμένη

300 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

θυμαρίσιο μέλι για το σερβίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μαγιά και με κουτάλι τα ανακατεύουμε.

Διαλύουμε το αλάτι στο νερό και το ρίχνουμε στο αλεύρι.

Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά να μαζευτούν σε ακανόνιστη ζύμη.

Βγάζουμε την υγρή ζύμη στον πάγκο και τη ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει λεία και πάλι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου περίπου για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει.

Κόβουμε τη ζύμη μας σε έξι ή οκτώ κομμάτια, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε να κάνουμε τα τηγανόψωμα.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια και όποτε είναι αναγκαίο πασπαλίζοντας αλεύρι, ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο.

Βάζουμε μέσα την φέτα τρίβοντας την σε κομματάκια. Αν θέλουμε προσθέτουμε και τη ρίγανη. Κλείνουμε τις άκρες της ζύμης στο κέντρο και με τον πλάστη πατάμε να ανοίξει σε λεπτό φύλλο.

Όμοια ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα τηγανόψωμα.

Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα τηγανόψωμα και απ’ τις 2 λεπτές πλευρές για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Βγάζουμε τα τηγανόψωμα πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το περιττό λάδι.

Γαρνίρουμε με το θυμαρίσιο μέλι.

https://www.argiro.gr/recipe/tiganopsomo/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ