Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 18/03/2021
Πεννάκι λαχανικών με πράσινη σάλτσα & μπλε τυρί

ΠΕΝΑΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ & ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ

 

ΥΛΙΚΑ

1/4 φλ. ελαιόλαδο

500γρ. πεννάκι ριγέ λαχανικών ΗΛΙΟΣ

2 φρέσκα κρεμμύδια τρυφερά

450 γρ. σπανάκι

2 κ.σ. άνηθο

2 κ.σ. δυόσμο

250 γρ. ανθότυρο

100 γρ. μπλε τυρί Δανίας CASTELLO DANABLU

αλάτι

πιπέρι

10 τοματίνια κομμένα στη μέση

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε πρώτα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια για 1-2′.

Προσθέτουμε το σπανάκι  και αφήνουμε να πιει τα υγρά του για 3-4′.

Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά, το ανθότυρο και το μπλε τυρί Δανίας.

Ανακατεύουμε τα υλικά να λιώσει το τυρί και να γίνει κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά.

Αλέθουμε στο μπλέντερ το σπανάκι με το τυρί να γίνει κρέμα καταπράσινη και λεία. Τα αφήνουμε  στην άκρη για λίγο.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Τα στραγγίζουμε αλλά κρατάμε κι ένα φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών.

Στην κατσαρόλα ρίχνουμε 2-3 κ.σ ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμένα τοματίνια. Αφήνουμε για 1′ .

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά (σε χαμηλή φωτιά) και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από σπανάκι.

Προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά για να αραιώσει η σάλτσα.

Ανακατεύουμε με τσιμπίδα να κολλήσει η σάλτσα από το σπανάκι επάνω στα ζυμαρικά.

Σερβίρουμε με μπλε τυρί Δανίας και έξτρα ελαιόλαδο.

 

https://www.argiro.gr/recipe/zymarika-me-spanaki/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ