Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 19/03/2021
Γαρίδες με κάρυ & λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. γαρίδες χωρίς κέλυφος, με ουρά PESCANOVA

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

2 χρωματιστές πιπεριές σε φέτες

5-6 ασπρομανίταρα σε φέτες

250 γρ. κολοκύθα κίτρινη (κομμένη σε κύβους)

1 κόκκινη γλυκοπατάτα (κομμένη σε κύβους)

250 γρ. μπρόκολο (χωρισμένο σε φουντάκια)

1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ

1 κύβο λαχανικών χωρίς αλάτι ΚΝORR

400 γρ. κρέμα καρύδας

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

1 φλ. μαγειρεμένα και στραγγισμένα ρεβίθια

Για το σερβίρισμα: ρύζι μπασμάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμαι πρώτα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις γαρίδες για 2-3΄ να αλλάξουν χρώμα. Τις βάζουμε σε πιάτο.

Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφήνουμε να λαδωθούν και τρίβουμε την πάστα κάρυ στη βάση της κατσαρόλας.

Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών χωρίς αλάτι και την κρέμα καρύδας. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, που είναι και πιο σκληρό από τα λαχανικά.

Ρίχνουμε ξανά τις γαρίδες στη σάλτσα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τον κόλιανδρο και τα ρεβίθια.

Ανακατεύουμε για 1΄ σε δυνατή φωτιά, ώστε να πήξει σάλτσα. Σερβίρουμε το με ρύζι μπασμάτι.

https://www.argiro.gr/recipe/garides-kary-lachanika/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ