Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 19/03/2021
Στεφάνι με σαλάμι & τυρί

ΥΛΙΚΑ

1 έτοιμη ζύμη για πίτσα

100 γρ. σαλάμι αέρος πικάντικο IFANTIS

125 γρ. μιξ τριμμένων τυριών pasta & gratinar ARLA

1/2 φλ. σάλτσα pesto

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

φρέσκια ρίγανη

φρέσκο θυμάρι

λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα

 

Για το σερβίρισμα

σάλτσα τομάτας

πράσινη σαλάτα εποχής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε μία έτοιμη ζύμη για πίτσα.

Ανοίγουμε την ζύμη στον πάγκο και κόβουμε μικρά κομμάτια 3 εκατοστών. Τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το σαλάμι αέρος πικάντικο ψιλοκομμένο, το μιξ τριμμένων τυριών, τη σάλτσα pesto τα βότανα και την πάπρικα. Ανακατεύουμε με τα χέρια όλα τα υλικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς °C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

Λαδώνουμε μια μεγάλη φόρμα για κέικ.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην λαδωμένη φόρμα. Χτυπάμε λίγο την φόρμα στον πάγκο εργασίας. Δεν πατάμε την επιφάνεια να κολλήσουν τα υλικά. Πρέπει να πέσουν αφράτα μέσα στη φόρμα για να φουσκώσει ομοιόμορφα το στεφάνι.

Ψήνουμε για περίπου 30’.Μέχρι να φουσκώσει το στεφάνι να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα όπως το κέικ.

Βγάζουμε το στεφάνι στον πάγκο. Αφήνουμε να σταθεί για 10’.

Αναποδογυρίζουμε και ξεφορμάρουμε σε ένα δίσκο.

Σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας και πράσινη σαλάτα εποχής.

 

https://www.argiro.gr/recipe/pull-apart-stefani-pitsas-me-salami-kai-tyri/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ