Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 22/03/2021
Κέικ των αγγέλων με κόκκινα φρούτα

 

Angel Food Cake

https://www.argiro.gr/recipe/angel-food-cake-to-keik-ton-angelon/

 

ΚΕΪΚ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΥΛΙΚΑ

12 ολόφρεσκα ασπράδια μέτριων αυγών

300 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλική

125 γρ. μείγμα ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη ΜΥΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

25 γρ. κόρν φλάουρ

2 πρέζες αλάτι

1 κ.σ. κρεμόριο

2 κ.γ. υγρή βανίλια

 

Για το σερβίρισμα

χτυπημένη κρέμα

κόκκινα φρούτα

μαρμελάδα κόκκινων φρούτων

λίγο λικέρ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ των αγγέλων (angel food cake) τα ασπράδια πρέπει να είναι ολόφρεσκα και σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το μείγμα ζαχαροπλαστικής, το κόρν φλάουρ και προσθέτουμε 3/4 φλ. από τη συνολική αλεσμένη ζάχαρη. Κρατάμε την υπόλοιπη ζάχαρη για τη μαρέγκα. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά τα στερεά υλικά, με σύρμα, να ενωθούν και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια και το κρεμόριο και σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε για 1-1/2 με 2´μέχρι να αρχίσει η μαρέγκα να κάνει σώμα και πολύ απαλές κορυφές.

Σταδιακά και σαν βροχή ρίχνουμε την ψιλή ζάχαρη που έχουμε αλέσει πριν, δυναμώνοντας την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε για 4-5’ μέχρι η μαρέγκα να σταθεροποιηθεί να γυαλίσει και να κάνει κορυφές που στέκονται.

Τότε προσθέτουμε τη βανίλια και αφού χαθεί μέσα στη μαρέγκα σταματάμε το μίξερ.

Το μείγμα ζαχαροπλαστικής πρέπει να πέσει στο μείγμα του κέικ σταδιακά και καλά κοσκινισμένο.

Αρχίζουμε να ρίχνουμε το μείγμα ζαχαροπλαστικής, κοσκινίζοντας το πάνω στη μαρέγκα και αναδιπλώνοντας απαλά με μαλακή σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω με προσοχή χωρίς να χάσουμε τον όγκο της μαρέγκας. Ρίξτε σταδιακά τα στερεά υλικά σε 3 δόσεις.

Αδειάζουμε προσεκτικά το μείγμα σε βαθιά φόρμα για κέικ με διάμετρο 25 εκατοστά.

Είναι καλύτερα η φόρμα να έχει αποσπώμενη βάση για εύκολο ξεφορμάρισμα.

Η φόρμα του κέικ δεν πρέπει να λαδωθεί ή να βουτυρωθεί. Η παραμικρή λιπαρή ουσία εμποδίζει το κέικ των αγγέλων να ανέβει.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 150°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 45’ μέχρι να βγαίνει καθαρή από ζύμη, η λάμα του μαχαιριού, από την καρδιά του κέικ.

Αναποδογυρίζουμε το κέικ με την φόρμα πάνω σε σχάρα και το αφήνουμε ανάποδα μέχρι να σταθεροποιηθεί και να κρυώσει τελείως για περίπου 3 ώρες.

Μετά με ένα λεπτό μαχαίρι προσεκτικά ξεκολλάμε τα τοιχώματα του κέικ και το βγάζουμε σε πιατέλα.

Σερβίρουμε το κέικ των αγγέλων με χτυπημένη κρέμα, κόκκινα φρούτα και μαρμελάδα κόκκινων φρούτων αραιωμένη με λίγο λικέρ.

https://www.argiro.gr/recipe/angel-food-cake-to-keik-ton-angelon/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ