Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 22/03/2021
Μπακαλιάρος Μπιάνκο

 

Μπακαλιάρος μπιάνκο

https://www.argiro.gr/recipe/mpakaliaros-mpianko/

 

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΠΙΑΝΚΟ

 

ΥΛΙΚΑ

6 ρολά φιλέτο μπακαλιάρου PESCANOVA

4 μέτριες πατάτες

3 σκ. σκόρδο

½ φλ. ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

½ λίτρο νερό

λίγο μαϊντανό

λίγο κοκκινοπίπερο προαιρετικά

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε σειρά σε μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο.

Τρίβουμε πιπέρι και περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο. Βάζουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τελείως οι πατάτες περίπου μισό λίτρο.

Βάζουμε καπάκι στην κατσαρόλα και βράζουμε για 15’ να μαλακώσουν οι πατάτες.

Ακουμπάμε τον μπακαλιάρο ρολό φιλέτο πάνω στις πατάτες και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 7’ το μπιάνκο. Τέλος στύβουμε το λεμόνι και από τα χερούλια ανακινούμε την κατσαρόλα. Δεν ανακατεύουμε αυτό το φαγητό γιατί θα λιώσουν τα υλικά.

Κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά. Το αφήνουμε σκεπασμένο για 5’ να μελώσει η σάλτσα και να χυλώσει το μπιάνκο και μετά σερβίρουμε.

Αν η σάλτσα είναι αραιή ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε 2’ σε δυνατή φωτιά να κατέβει να πυκνώσει η σάλτσα.

Πασπαλίζουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε το μπιάνκο στα πιάτα. Βάζουμε κάτω τις πατάτες, επάνω το ψάρι και περιχύνουμε με λίγη παχιά σάλτσα.

Ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο μαϊντανό.

 

https://www.argiro.gr/recipe/mpakaliaros-mpianko/

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ