Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 23/03/2021
Churros με σοκολάτα

Churros (Τσούρος)
https://www.argiro.gr/recipe/churros-mexikanikoi-loukoumades-me-sokolata/

 

CHURROS ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. νερό

20 γρ. ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο LURPAK

2 πρέζες αλάτι

1 πρέζα κανέλα

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 αυγά

λάδι για τηγάνισμα

ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

Για τη σάλτσα σοκολάτας

150 γρ. σοκολάτα

80 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. βούτυρο LURPAK

1 κ.γ. μέλι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρουν βράση.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ζύμη στην κατσαρόλα.

Βάζουμε τη ζύμη για τα τσούρος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε για 1 λεπτό με το γάντζο να κρυώσει ελαφρά.

Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Στο τέλος θα έχουμε μια ζύμη που μοιάζει με τσίχλα.

Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με μεγάλη μύτη αστέρι για να σχηματίσουμε τα churros.

Σε κατσαρόλα πλατιά με μπόλικο καυτό λάδι, κόβουμε τσούρος – μακρόστενα λουκουμαδάκια.

Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τα βουτάμε σε ζάχαρη και κανέλα και αν θέλουμε τα περιχύνουμε με σοκολάτα.

Για τη σοκολάτα

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν. Δηλαδή τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με τη σοκολάτα τα churros.

 

https://www.argiro.gr/recipe/churros-mexikanikoi-loukoumades-me-sokolata/

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ