ΥΛΙΚΑ
300 γρ. ταλιατέλες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 φλ. σπανάκι baby
2 κ.σ. pesto hummus IFANTIS
χυμό από ½ λεμόνι
1 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
Για το σερβίρισμα
σκληρό τυρί Δανίας ARLA
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε για 4-5’. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’.
Αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το baby σπανάκι και σοτάρουμε για 1’.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το πέστο χούμους και το μπούκοβο. Αφαιρούμε το σκόρδο.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 2-3'.
Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, όπως στάζουν μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι.
Πασπαλίζουμε με το σκληρό τυρί και σερβίρουμε τα ζεστά κρεμώδη ζυμαρικά αμέσως.