Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 31/03/2021
Αλμυρό κέικ με μορταδέλα & μανιτάρια

Αλμυρό κέικ με μανιτάρια
https://www.argiro.gr/recipe/almyro-keik-me-manitaria/

 

ΑΛΜΥΡΟ KEΪK ΜΕ ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

 

ΥΛΙΚΑ

50 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. βούτυρο LURPAK

250 γρ. μανιτάρια σε φέτες

150 γρ. ferrano μορταδέλα IFANTIS

150 γρ. μιξ τριμμένων τυριών pasta & gratinar ARLA

2 μεγάλα αυγά (θερμ. δωμ.)

200 γρ. γιαούρτι

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 κ.σ. θυμάρι

2 κ.σ. ρίγανη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε σε τηγάνι το βούτυρο.

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο από το συνολικό. Μόλις κάψει σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3’ χωρίς πολύ ανακάτεμα μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τη ρίγανη και το θυμάρι.

Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το υπόλοιπο λάδι, το λιωμένο βούτυρο, τα μανιτάρα, το μιξ τριμμένων τυριών, την μορταδέλα και τον μαϊντανό.

Αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε τα υλικά με σύρμα.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και με σπάτουλα ανακατεύουμε τα υλικά.

Θα χρησιμοποιήσουμε μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Βουτυρώνουμε την φόρμα και αλευρώνουμε καλά. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Αδειάζουμε το κέικ στην έτοιμη φόρμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C στον αέρα, θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα για περίπου 45’ μέχρι να φουσκώσει ροδίσει και ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας.

Αφήνουμε το αλμυρό κέικ να σταθεί στην φόρμα για 10’ και το ξεφορμάρουμε με προσοχή.

Σερβίρεται σαν σνακ.

 

https://www.argiro.gr/recipe/almyro-keik-me-manitaria/

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ