Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 31/03/2021
Μπουγάτσα της Τεμπέλας

 

Η γρήγορη μπουγάτσα της τεμπέλας
https://www.argiro.gr/recipe/i-grigori-mpougatsa-tis-tempelas/

 

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ

 

ΥΛΙΚΑ

4560 γρ. φύλλο Βηρυτού KANAKI

250 γρ. βούτυρο LURPAK

6 αυγά

400 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA

½ φλ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.γ. κανέλα

1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη και κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε πρώτα τη συσκευασία του φύλλου Βηρυτού. Πιάνουμε ένα ένα φύλλο και το σουρώνουµε σαν βεντάλια ή σχηματίζουμε πλισέ με τα φύλλα Βηρυτού. Το βάζουμε σε ταψί, το ένα πλάι στο άλλο. Το περιχύνουμε µε το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε τα φύλλα στους 200°C για 15΄-20΄ να ροδίσουν καλά.

Σε ένα µπολ χτυπάµε µε σύρµα τα αυγά, την κρέμα γάλακτος 36%, τη µαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Περιχύνουµε το ψηµένο φύλλο στο ταψί. Ξαναβάζουµε στο φούρνο και ψήνουµε για περίπου 25΄ µέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέµα και να ροδίσει ελαφρά.

 

Μόλις τη βγάλουµε από το φούρνο πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη και κανέλα.

 

https://www.argiro.gr/recipe/i-grigori-mpougatsa-tis-tempelas/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ