Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 01/04/2021
Εύκολη Παριανή τυρόπιτα

ΥΛΙΚΑ

350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

400 γρ. νερό

300 γρ. κατσικίσιο τυρί ΔΩΔΩΝΗ

200 γρ κατσικίσιο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ

1/3 φλ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. σουσάμι

1 κ.γ. γλυκάνισο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα.

Κόβουμε μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, το τσαλακώνουμε και το βρέχουμε. Το τινάζουμε να ανοίξει.

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, το κατσικίσιο γιαούρτι και το λάδι και ανακατεύουμε με κουτάλι να γίνει παχύς χυλός. Τότε προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και ανακατεύουμε. Τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση και προσθέτουμε τον γλυκάνισο.

Στρώνουμε στο ταψί το αντικολλητικό χαρτί. Περιχύνουμε με ¼ φλ. ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε τη βάση με το μισό σουσάμι. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και το γλυκάνισο.

Ψήνουμε την τυρόπιτα στη μεσαία σχάρα για περίπου 40´, ώσπου να ροδίσει καλά και να κάνει κρούστα.

 

https://www.argiro.gr/recipe/pariani-tyropita-tis-mamas-mou/ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ