Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 05/04/2021
Φρικασέ θαλασσινών

 

ΦΡΙΚΑΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ

 

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 καρότα κομμένα σε φέτες

1 πράσο κομμένο σε φέτες

1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη

2 μαρούλια χοντροκομμένα

425 γρ. (1 συσκ.) καλαμάρια κομμένα & καθαρισμένα PESCANOVA

350 γρ. (1 συσκ.) γαρίδες χωρίς κέλυφος PESCANOVA

½ ματσάκι άνηθο

½ ματσάκι μαϊντανό

2 μέτριες πατάτες

αλάτι

πιπέρι

χυμό από 1 λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, το πράσο και την καυτερή πιπεριά και τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το καρότο και το καλαμάρι. Τα αφήνουμε 5-6 λεπτά να σοταριστούν, προσθέτουμε το χοντροκομμένο μαρούλι και βάζουμε στη μέση της κατσαρόλας τις ολόκληρες πατάτες. Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα καλαμάρια.  

Δένουμε σε ένα μπουκετάκι τα κοτσάνια άνηθο και μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο φαγητό να αρωματίσουμε. Αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε τις πατάτες.

Στύβουμε σε ένα μπολάκι τα λεμόνια, ρίχνουμε το λάδι και χτυπάμε το λαδολέμονο .

Βάζουμε σε ένα πιάτο τις βρασμένες πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι καλά. Ρίχνουμε το λαδολέμονο και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Θα σχηματιστεί μία πυκνή κρέμα. Προσθέτουμε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα μας και αραιώνουμε το λαδολέμονο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και σιγοβράζουμε 5 λεπτά. Αφαιρούμε το μπουκέτο με τα μυρωδικά.

Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα μας και ανακινούμε από τα χερούλια καλά να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

 

https://www.argiro.gr/recipe/frikase-thalassinon-nistisimo/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ