ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο MIMIKOS
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
ρίγανη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
9 τοματίνια
Για τη σάλτσα
300 γρ. ασπρομανίταρα
1 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. μουστάρδα με λιγότερο αλάτι KALAMATA PAPADIMITRIOU
λίγο ζεστό νερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
πουρές πατάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ροδίζουμε πρώτα τα μπουτάκια κοτόπουλο με ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Τα ψήνουμε για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Βάζουμε σε πυρίμαχο τα τοματίνια και τα μπουτάκια κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ψήνουμε στους 200 οC για 20 λεπτά.
Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ξεκουράζουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 5-6 λεπτά.
Διατηρούμε τα μπουτάκια κοτόπουλο ζεστά.
Όση ώρα ψήνεται το κοτόπουλο και στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε με το κοτόπουλο, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά, αρωματίζουμε με το σκόρδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τη μουστάρδα με λιγότερο αλάτι, αφού την έχουμε διαλύσει σε 1 φλ. νερό.
Ρίχνουμε τα τοματίνια στη σάλτσα μανιταριών. Σιγοβράζουμε την σάλτσα να πυκνώσει για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Σερβίρουμε με πουρέ.
https://www.argiro.gr/recipe/fileto-kotopoulo-me-moustarda-kai-manitaria/