Ώρα Για Φαγητό με την Αργυρώ - 05/04/2021
Κοτόπουλο με μουστάρδα & μανιτάρια

 

 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. μπουτάκια κοτόπουλο MIMIKOS

αλάτι

πιπέρι

θυμάρι

ρίγανη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

9 τοματίνια

 

 

Για τη σάλτσα

300 γρ. ασπρομανίταρα

1 σκ. σκόρδο

1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 κ.σ. μουστάρδα με λιγότερο αλάτι KALAMATA PAPADIMITRIOU

λίγο ζεστό νερό

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

 

Για το σερβίρισμα

πουρές πατάτας

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ροδίζουμε πρώτα τα μπουτάκια κοτόπουλο με ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι.

Τα ψήνουμε για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Βάζουμε σε πυρίμαχο τα τοματίνια και τα μπουτάκια κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ψήνουμε στους 200 οC για 20 λεπτά.

Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα ξεκουράζουμε σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για 5-6 λεπτά.

Διατηρούμε τα μπουτάκια κοτόπουλο ζεστά.

Όση ώρα ψήνεται το κοτόπουλο και στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε με το κοτόπουλο, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 4 λεπτά, αρωματίζουμε με το σκόρδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε τη μουστάρδα με λιγότερο αλάτι, αφού την έχουμε διαλύσει σε 1 φλ. νερό.

Ρίχνουμε τα τοματίνια στη σάλτσα μανιταριών. Σιγοβράζουμε την σάλτσα να πυκνώσει για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Σερβίρουμε με πουρέ.

 

https://www.argiro.gr/recipe/fileto-kotopoulo-me-moustarda-kai-manitaria/

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ